Meniu
Coș cumpărături

Ceai de Busuioc 50 g, Stefmar

Ceai de Busuioc 50 g, Stefmar

Cost livrare: 19 ron . LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzile de peste 149 RON.

Prețul conține TVA și este valabil doar pentru comenzile online.

Promoțiile/reducerile/ofertele valabile în limita stocului disponibil sau până la 31.12.2024

Specie erbacee anuala de cultura, ramificata de la baza, inalta de 20-60 cm, cu tulpini paroase in 4 muchii, frunze ovale, opuse, inflorescente speciforme.

Busuiocul se foloseste la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate: salate, supe, ciorbe, pizza, paste, sosuri. In cazul retetelor ce necesita preparare termica, adaugarea busuiocului se face, de obicei, la final pentru a nu i se distruge aroma. Se poate consuma si sub forma de ceai-infuzie(se beau 2-3 cani pe zi).

Recomandari:

Uz intern: actiune stomahica, sedativa, antitusiva, galactogoga, antiseptica, diuretica, antimigrenoasa, indicata in meteorism, colici, colite de fermentatie, dispepsii de natura nervoasa, voma, diaree, anorexie, migrene repetate, insomnii pe fond nervos, gripa, bronsita, afectiuni renale (indeosebi infectioase), stimuleaza lactatia la femeile care alapteaza.

Uz extern: actiune antiseptica.

Astfel, acest ceai din iarba de busuioc este utilizat in alimentatie ca stimulent digestiv, carminativ si adjuvant incolici abdominale, gripa, raceli, bronsite, cefalee, ulcer gastric, infectii urinare, colite de fermentatie, diaree, avand proprietati antiseptice, diuretice, antiemetice, antiinflamatoare.

Ingrediente: frunze busuioc.  

Mod de administrare: Intern-infuzie-la o cana( 250 ml) apa clocotita se adauga 1-2 lingurite de planta maruntita, se lasa 10-15 minute acoperita. Se beau 2-3 cani pe zi. Extern- Gargara cu decot concentrat( 2 linguri la 100 ml apa).

Prezentare: 50 g.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citeste politica de confidentialitate