Alergia la
lapte, intoleranta la lactoza, optiunea de a evita produse derivate din animale
si, uneori, pura curiozitate sunt doar cateva dintre motivele pentru care este
bine sa consumi lapte vegetal.
Pe plafaria.ro gasesti o mare
varietate de lapte pe baza de plante, de la cele mai intalnite precum laptele
din soia, migdale, orez, canepa sau ovaz, pana la cele mai ,,exotice,, precum
laptele din nuca de cocos sau din nuci caju.
Laptele vegetal a aparut ca o alternativa pentru laptele de
origine animala. Principiul care sta la baza obtinerii lui este fierberea
plantelor in apa, urmata de amestecarea si stoarcerea acestora. Rezultatul este
un lichid laptos, numit lapte vegetal si care pastreaza o parte din nutrientii,
vitaminele si mineralele plantelor din care provine.
Valorile nutritionale depind de
ingredientele din care laptele este obtinut. Multi producatori prefera sa
imbunatateasca formula adaugand vitamine si arome (si de multe ori zahar) pe
langa plantele de baza.