Ceai cozi de cirese, 50 g, StefMar
- Disponibilitate: In Stoc
- Producator: StefMar
- Cod produs: Ceai cozi de cirese, 50 g, StefMar
5,90RON
Cost livrare: 19 ron . LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzile de peste 149 RON.
Promoțiile/reducerile/ofertele valabile în limita stocului disponibil sau până la 31.12.2024
Cireşul (Cerasus avium) este un arbore indigen care face parte din familia Rosaceae. Cultivat cu aproximativ 2500 de ani în urmă, mai întâi în Asia, a fost adus ulterior în Europa. În America a fost introdus de-abia în secolul al XVII-lea. Cireşul are o longevitate de 100 de ani, în stare sălbatică, specia cultivată având numai 25-40 de ani. Printre cele mai utilizate şi eficiente diuretice vegetale, codiţele de cireşe determină efecte rapide, mai ales asupra aparatului renal şi urinar. Se mai numeşte cerăş pădureţ, cireş sălbatic, ciureş, mălin pescăresc, mocru, vascuşoară, etc.
Actiuni: Diuretic, antiseptic urinar, astringent, antidiareic, depurativ.
Contribuie la: - funcţionarea normală a aparatului urinar, prin ameliorarea diurezei;
- eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp.
Se utilizează ca adjuvant în: afecţiuni ale tractului urinar (litiază renală, infecţii urinare), edeme, diaree.
Compozitie: Codite de cirese (Cerasorum Stipites).
Mod de preparare si de administrare: Decoct: o lingura cu varf (cca 10g la 1L apa) care se bea in cursul unei zile; se poate ajunge pana la 2L pe zi.
Infuzie: se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
Prezentare: 50 g.