Meniu
Coș cumpărături

Ceai de Arnica floare, 30 g, Stefmar

Arnica este un membru al familiei Arnica Montana, fiind intalnita in Europa si Asia si in zonele temperate din America de Nord.

Ingrediente: Floare arnica maruntita (Arnica Montana).

Actiune: Antiinflamator, antiseptic, cicatrizant.

Mod de preparare: Infuzie (o lingurita la cana) / 2 cani pe zi.

Principii active: Ulei volatil; carotenoizi; alcooli triterpenici; flavonoide, colina.

Actiune farmacologica: antiinflamator; antiseptic, cicatrizant.

Recomandari majore: EXTERIOR – Echimoze si contuzii.

Alte recomandari: extern-laringita, raguseala; intern-sedativ nervos in moderarea activitatii centrilor nervosi superiori, spasme arteriale, ateroscleroza, dar numai la recomandarea si sub controlul medicului sub forma de tincturi farmaceutice, deoarece planta este toxica.

Mod de administrare: EXTERIOR – comprese cu tinctura (10g inflorescente uscate la 100 ml.alcool, macerate 8 zile) diluata 1:1 cu apa fiarta si racita. Gargara cu infuzie (1lingurita la cana). INT. – 20-25 picaturi de 2/zi ca sedativ nervos, spasme arteriale, dar numai la recomandarea medicului, sub forma de tinctura farmaceutica, planta fiind toxica.

Contraindicatii: In dozele mentionate nu prezinta contraindicatii si nici reactii adverse. Tratamentul prelungit poate produce dermatite edematoase cu formare de pustule si dermatite. In doze mai mari, devine toxica; iar in doze si mai mari, are efecte paralizante.

Prezentare: 30 g, vrac.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citeste politica de confidentialitate