Sucul de Aloe vera – un elixir prețios din Planta Nemuririi

 De la ameliorarea arsurilor la stomac și până la încetinirea răspândirii cancerului de sân, cercetătorii încep să descopere beneficiile acestei plante miraculoase.

Aloe vera este o plantă suculentă care a fost utilizată în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri, datând din Egiptul antic. Egiptenii au numit-o „Planta nemuririi”, deoarece poate trăi și chiar înflori fără pământ.


Sucul de Aloe rezultă din zdrobirea sau măcinarea întregii frunze a plantei de Aloe vera, urmate de diferiți pași pentru purificarea și filtrarea lichidului. Cu o aromă ușoară și agreabilă, sucul se poate amesteca ușor în piureuri și shake-uri. Acest lucru face din sucul de Aloe un supliment alimentar integral și practic.

Acest ,,elixirsprijină sistemul imunitar și cardiovascular, echilibrează și stabilizează microflora intestinală. Are un efect revitalizant și tonic, datorită nutrienților pe care îi conține (aminoacizi, minerale, vitamine, inclusiv acid folic și vitamina C). 

Beneficii

Consolidează starea de bine și crește rezistența organismului.

Sistemul imunitar și cardiovascular sunt mai puternice datorită componentelor sale de reducere a radicalilor liberi, care funcționează în simbioză cu fierul, potasiul, magneziul, cromul și zincul.

Ameliorarea durerii și inflamației cronice experimentate, în special, de către pasionații de sport, dar și ca parte a procesului de îmbătrânire.

Un efect antiviral datorat conținutului ridicat de polizaharide din mucilagiul frunzei, care formează în mod eficient o barieră împotriva diferitelor tipuri de virusuri. Unele extracte specifice au dus, de asemenea, la crearea de noi medicamente.

Păstrarea activității fibroblastelor și a producției crescute de colagen și keratină în piele, îmbunătățind vindecarea rănilor și regenerarea țesutului cutanat și a celulelor epidermei. Pielea arată astfel mai sănătoasă și mai tânără.

O scădere a nivelului total de lipide la persoanele cu colesterol crescut și un risc semnificativ redus de a dezvolta cheaguri de sânge. Prin urmare, este un aliat valoros al sistemului cardiovascular.

În ceea ce privește digestia, are efect de echilibrare și stabilizare asupra microflorei intestinale, acționând în mod similar cu probioticele, pe care le completează în mod natural.

De asemenea, îmbunătățește absorbția digestivă a nutrienților. Într-adevăr, studiile clinice au arătat că îmbunătățește absorbția proteinelor în special, evitând necesitatea unor enzime digestive specifice.

Are un efect benefic asupra mucoasei și pereților intestinelor, reducând simptomele intestinului iritabil (datorită proprietăților antiinflamatorii). Această afecțiune implică inflamația intestinului, ducând la durere și la alte probleme digestive. Într-un studiu, persoanele care sufereau de sindromul intestinului iritabil care au consumat suc de Aloe vera au remarcat că unele dintre simptomele specifice au dispărut.

Este un bun laxativ natural. Porțiunea exterioară a plantei conține compuși numiți antrachinone, care au un efect laxativ.

Ameliorează arsurile la stomac. Cunoscute și sub denumirea de reflux gastric, arsurile la stomac reprezintă o afecțiune dureroasă care poate cauza mult disconfort. Un studiu recent a arătat că sucul de Aloe vera poate reduce simptomele arsurilor la stomac, fără efecte secundare.

Menține un nivel optim de hidratare. Consumul de multe lichide pe tot parcursul zilei poate ajuta o persoană să rămână hidratată, iar sucul de Aloe vera poate fi o alternativă cu conținut scăzut de calorii la băuturile zaharate și sucurile de fructe. Cu toate acestea, este esențial să verificați eticheta în ceea ce privește adăugarea zahărului și a altor ingrediente.

Aloe vera poate ajuta la reducerea inflamației gingiilor. Un studiu a constatat că utilizarea unei ape de gură cu suc de Aloe vera a contribuit la reducerea inflamației gingivale la persoanele care au fost supuse recent tratamentelor pentru îndepărtarea plăcii.

Controlează nivelului de zahăr din sânge. Potrivit unei meta-analize din 2016 publicate în Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, Aloe vera poate avea „unele beneficii potențiale” în controlul glicemiei în rândul persoanelor cu prediabet și diabet de tip 2.

Este adesea utilizat în combinație cu alte substanțe tonice pe bază de plante, esențiale pentru vindecarea problemelor hormonale, precum și a bolilor legate de pancreas și splină.

Elimină toxinele din organism. Consumul de suc de Aloe dimineața devreme vă va ajuta în multe feluri, de la vindecarea problemelor digestive până la curățarea întregului organism.

Reprezintă o sursă bogată de antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi. Acest lucru reduce stresul oxidativ asupra corpului și reduce riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă sau chiar cancerul. Sucul de Aloe este, de asemenea, o sursă excelentă de: vitamina C, vitamina A, vitamina E, beta caroten, acid folic, calciu, magneziu.

Beta-carotenul este un pigment care se găsește în plantele de Aloe vera. Acesta acționează ca un antioxidant care poate ajuta la susținerea sănătății ochilor, inclusiv a funcției retiniene și corneene.

Conține niveluri ridicate de magneziu, care este un nutrient vital pentru buna funcționare a  sistemului nervos și a mușchilor. Magneziul vă ajută corpul cu mai mult de 300 de reacții enzimatice diferite, inclusiv cele care vă reglează tensiunea arterială. De asemenea, ajută la reglarea ritmului cardiac.

Reprezintă o sursă importantă de vitamina C. Această vitamină este vitală pentru sănătatea generală a unei persoane, deoarece este un antioxidant natural și ajută la combaterea inflamației. Vitamina C are o varietate de beneficii specifice, de la reducerea riscului unei persoane de boli cardiovasculare la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar. A obține suficientă vitamina C îmbunătățește, de asemenea, capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentele pe bază de plante.

Nu în ultimul rând, ameliorează și chiar vindecă ulcerele gastrice. Sucul de Aloe vera poate avea beneficii digestive suplimentare, cum ar fi reducerea incidenței ulcerelor gastrice și îmbunătățirea digestiei, potrivit cercetărilor din 2014. Mulți compuși antiinflamatori din sucul de Aloe, cum ar fi vitamina C, pot potența aceste beneficii digestive.