Meniu
Coș cumpărături

ZINC CU VITAMINA C si CUPRU 60 TABLETE VEGETALE NATURHELP

Forma de prezentare: flacon cu 30 tablete vegetale. 

Zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar şi osos, la menținerea  vederii normale şi a sănătății părului, pielii şi unghiilor.

Menținerea fertilității și reproducerii normale cât şi a concentrațiilor normale de testosteron din sânge se datorează tot zincului.

Este numit și mineralul pielii frumoase, deoarece are un rol important în sănătatea pielii. La nivel celular zincul este cel care determină, susține și stimulează procesele de regenerare ale epidermei, împotriva elementelor nocive din aer.

Zincul ajută în procesul de cicatrizare a rănilor superficiale și elimină riscul suprainfectării acestora, acționează ca un antibacterian natural reducând riscul înmulțirii germenilor (acesta este motivul pentru care zincul este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru cremele destinate îngrijirii și protecției pielii feței și corpului, inclusiv la copii).

Beneficiile consumului de zinc:

Pe scurt, fără zinc, nici un proces vital nu poate funcționa bine: cea mai mică lipsă poate avea consecințe clinice importante, dintre care iată cele două semne de avertizare:

-          scădere a funcțiilor imune: infecții frecvente, răni minore care nu se vindecă, slăbiciune în fața virusurilor și a bacteriilor...

-          Iritabilitate care poate duce la episoade de depresie.

Zincul este un oligoelement esențial pentru organism, însă carențele sunt foarte frecvente.

Efectele principale ale zincului în organismul uman suntstimularea sistemului imunitar, susținerea procesului de vindecare și reducerea oboselii. 

Organismul absoarbe însă doar 15 - 40% din zincul din aceste alimente, iar acest procent scade odată cu înaintarea în vârstă.

Care sunt persoanele cu risc de deficit de zinc?

Corpurile noastre au nevoie de foarte puțin zinc, însă acest aport este fundamental. În societățile noastre moderne, datorită noilor obiceiuri alimentare, tehnicilor agricole moderne, sărăcirii solurilor și rafinării aproape sistematice a cerealelor, deficiențele ușoare sunt frecvente.

Acestea sunt cu atât mai des întâlnite în următoarele grupuri de populație:

-          Persoanele cu vârsta peste 50 de ani, foarte frecvent predispuse la deficiențe de zinc și scăderea imunității celulare. Scăderea absorbției zincului din intestin și utilizarea multor medicamente sunt principalele cauze.

-          Oamenii care consumă puține alimente din categoria carne și pește. Acest lucru se datorează faptului că principalele surse de zinc sunt carnea, peștele, fructele de mare și abia apoi leguminoasele și unele nuci.

-          Persoanele cu afecțiuni cronice precum diabetul. La acești oameni, cerințele de zinc sunt crescute sistematic.

-          Persoanele cu dependență de alcool.

-          Persoanele cu imunodeficiențe.

Vitamina C ajută organismul să producă colagen, foarte important pentru piele, cartilaje, tendoane, ligamente şi vasele de sânge.

Contribuie la creşterea rezistenţei capilarelor sanguine, favorizează depunerea calciului în oase, refacerea oaselor ce au fost fracturate, stimulează sistemul imunitar al organismului, ajutându-l să lupte cu bacteriile şi virusurile.

Este un antioxidant ce distruge radicalii liberi responsabili de îmbătrânirea celulelor, împiedică oxidarea vitaminelor A şi E, ajutându-le astfel să-şi îndeplinească misiunile în organism.

Cuprul se regăsește in toate țesuturile organismului, contribuind la formarea hemoglobinei. Deoarece ingerarea de cantităţi mari de zinc (50 mg/zi sau mai mult) o perioadă de câteva săptămâni poate interfera cu biodisponibilitatea cuprului, acest supliment NaturHelp conține și cupru pe lângă zinc și vitamina C!

Informații nutriționale/tabletă vegetală:

100mg Zinc citrat ce furnizează 30mg zinc elemental = 300% VNR,

Vitamina C 80mg = 100% VNR,

Cupru 1mg = 100%VNR, 

VNR = Valoarea Nutrițională de Referință cf. Reg 1169/2011.

Ingrediente: celuloză microcristalină (agent de umplere), fosfat de calciu, zinc citrat, vitamina C (acid ascorbic), gluconat de cupru, stearat de magneziu și silica (antiaglomeranți).

Mod de utilizare: 1 tabletă/zi, la masă, cu suficientă apă.


Mențiuni speciale: Suplimentul alimentar nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat. A nu se depăşi doza zilnică recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor mici. A nu se administra persoanelor alergice la oricare din ingrediente. A se păstra în ambalajul închis.

Zincul nu poate fi stocat de către organism și de aceea trebuie să asigurăm zilnic un nivel optim de zinc, prin alimente/suplimente.

Mai multe informații despre zinc și când trebuie el administrat găsești pe blogul nostru!

          

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul disponibil pe acest site, pentru a oferi funcționalităti specifice social media și pentru a analiza traficul. Citeste politica de confidentialitate